Author Archives: dadmin

Faqja 1 prej 812345...E fundit »

Mbledhja e Këshillit të Përgjithshëm zgjedhor

Mbledhja e Këshillit të Përgjithshëm zgjedhor 2017

E mërkurë 8 Mars 2017 nga ora 18.00
Adresa: ULB- Campus solbosch (144 Avenue Adolph Buyl)

Rendi i ditës:

  1. Fjalimi mikëpritës

  2. Numërimi i personava të pranishëm dhe konfirmimi i tyre

  3. Pranimi i rendit të ditës

  4. Raporti anual

  5. Prezantimi i raporteve financiare të muajëve të fundit

  6. Lirimi i administratorëve të vjetër

  7. Votimi i përfaqësueve të rinj (kushtet që duhet të plotësohen për kandidim i gjeni në lidhjen në vijim: http://www.vlera.be/wp-content/uploads/2017/02/Rregullorja_zgjedhje.pdf)

  8. Ndryshimet statutore (më saktësisht të artikujve 6, 19bis, 21, 32, 34bis) dhe poashtu ndryshimi i adresës legale të organizatës

  9. Pyetje të ndryshme dhe falenderim për prezencën

Bruksel, 27 shkurt 2017

VLERA: organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

Mbrëmje me ushqime shqiptare | Soirée culinaire albanaise | Albanian foods night

flyer_mbramjaTë shtunën me datën 9 maj, VLERA organizon mbrëmje me ushqime shqiptare. Sikurse vitin e kaluar edhe këtë vit do të organizojmë mbrëmjen me ushqime tradicionale.

Që të mos sjellim ushqime të llojit të njejtë, ju lusim të gjithëve që do të jeni të pranishëm të na njoftoni se çka saktësisht do të përgatisni.

Besojmë që kështu do të kemi një shumëllojshmëri të ushqimeve.

Për shkaqe organizative pjesëmarrjen duhet ta konfirmoni me email ose sms. Edhe informimin eventual për ushqimet që do të sillni, ju lusim që ta bëni me email ose sms (e preferojmë me email).

Risi për këtë vit:
Workshop/puntori se si të gatuani pite. Pra që nga përgatitja e brumit deri tek pjekja e saj.

Hyrja dhe ushqimet janë falas. Vetëm pijet do jenë me pagesë.

info@vlera.be / www.vlera.be / 0474 51 40 85

AVENUE DUCPETIAUX 68
1060 SAINT-GILLES
BRUKSEL

VLERA,
organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

————————–————————–————————–

Vous êtes un amoureux des variétés culinaires? vous êtes curieux d’en savoir plus sur une culture, un peuple vous ouvrir sur d’autres traditions? Alors vous êtes sur l’event ideal!

Dans la même ligne directrice que les années précédentes, Le samedi 9 mai, l’association des étudiants albanophones VLERA organise une soirée culinaire présentant une large variété de spécialité albanaises.

Venez vous laisser emmener dans une région des balkans encore trop peu connue, où l’hospitalité a pour coutume d’être maitre de maison, pour le plaisir de vos papilles gustatives, elles vont remercieront !
Les cuisiniers en herbes à vos notes! Un workshop présentant l’ensemble de la préparation d’un des plats traditionnels sera mis en place.

Nous vous y attendons nombreux!

Informations pratiques:
Adresse:
Avenue ducpetiaux 68
1060 Saint-Gilles
BRUXELLES

Entrée et nourriture gratuites.
Boissons payantes.
Merci de confirmer votre présence par sms ou par mail auprès des organisateurs.
Info@vlera.be
0474514085

Les personnes intéressées d’apporter des plats traditionnels sont priées de nous informer des plats qu’elles souhaitent apporter afin que nous prenions soin d’assurer la plus grande variété possible de spécialités.

VLERA,
l’organisation des étudiants albanais de Belgique

————————–————————–————————–

Saturday 9 May Vlera is organizing an event with Albanian traditional food, following last year’s event of the same theme.

To avoid members bringing the same food, we kindly ask for the participants to inform us beforehand of the food they are willing to bring, as a mean not to have an excess of the same type of food.

Confirmation by SMS or mail is required for participating at our event. Information about the to bring food is likewise done by SMS or mail (preferably mail).

Brand new for this year:
Workshop: how to prepare pite, from dough to the cooking process.

Entrance and food are free of charge, drinks are not.

Info@vlera.be
www.vlera.be
0474 51 40 85

AVENUE DUCPETIAUX 68
1060 SAINT GILLES

VLERA,
Albanian Student Organization

“Les privatisations au Kosovo” par Bardhyl Dobra

VLERA_FLET_Bardh_Dobra_fr

La chute du communisme et l’inefficacité de l’économie planifiée ont poussé les pays de l’Europe de l’Est à entreprendre une transition politique et économique. Dans le domaine économique, la transition consiste à libérer l’économie et donc à privatiser notamment les entreprises et biens publics.

Certains de ces pays ont débuté leur processus de transition au début des années 1990, d’autres plus tard. La transition au Kosovo a commencé au début des années 2000 et se poursuit encore à ce jour.

Dans quel contexte s’inscrit le processus des privatisations et comment s’est-il déroulé?

Les explications théoriques, l’illustration par des cas concrets, mais aussi les comparaisons avec d’autres pays nous permettent de mieux comprendre le processus des privatisations au Kosovo.

Biographie de l’intervenant:
Bardhyl Dobra est en poste à l’Institut International des Sciences Administratives. Bardhyl est né au Kosovo et a vécu en France pendant 14 ans avant de rejoindre la Belgique. Il est diplômé en Economie et Sciences politiques à l’université de Reims Champagne-Ardenne (France). Il a également étudié à la Pittsburg State University (Etats-Unis) et à l’University of the West of Scotland (Royaume-Uni). Pendant ses études, il a travaillé en tant que stagiaire dans le département politique de l’ambassade de France au Kosovo. Pendant plusieurs années, il a été impliqué dans différentes associations d’étudiants à l’Université de Reims. Bardhyl parle couramment le français, l’anglais et l’albanais.

Détails pratiques:
Le mercredi 18 février à 19h00
ULB – Campus Solbosch
Salle H1302
Avenue Franklin Roosvelt 50
1050 Bruxelles

VLERA,
l’organisation des étudiants albanais en Belgique

Ngritja e flamurit në komunën e Koekelberg-ut

10801734_551177998360014_3213775996492193911_n

Përshëndetje të gjithëve,

Kemi kënaqësinë t’ju njoftojmë se me rastin e festës së flamurit, 28 nëntorit, në komunën e Koekelberg-ut do të ngrihet flamuri ynë kombëtar.
Ceremonia fillon në ndërtesën e komunës së Koekelberg-ut, të premtën në ora 17

Në shenjë falënderimi për kryetarin e komunës, organizata shqipëtare Albabel organizon ceremoni me valle dhe muzikë tradicionale. Vlera do të jetë gjithashtu e pranishme për ta përkrahur ngjarjen. Continue reading

Gallery ‘’InBetween’’ prezenton ekspozitën : ‘’Ocean Framed’’ nga Tanusha

tanusha

Gallery ‘’InBetween’’ prezenton ekspozitën :
‘’Ocean Framed’’ nga Tanusha

Hapja : 6 nëntor 2014, ora: 18.00 – 23.00
Adresa : Chaussée d’Ixelles 211 – 1050 Bruxelles

Tanusha, artiste e re në vitin e 3 në Pikturë në fakulltetin e arteve ERG (école de recherche graphique) në Bruksel.

Prezentimi i parë i Pikturave të Tanushës në galerinë InBetween prezentohet në një hapësirë dhe krijim më ndryshe, ngaqë ajo zhvillon dhe kërkon një çështje tjetër pikturale siç jemi mësuar të shohim ne zakonisht. Pikturat e Tanushës karakterizohen me imazhe të zbërthyera dhe enigmatike, duke marr parasysh se ajo zhvillon një koncept të rëndësishëm të historisë së artit. Ajo shtjellon dhe kërkon se si të integrohet imazhi/foto në sipërfaqen apo formën pikturale, duke na sjell të bëjmë dyshime në limitet fizike.
Imazhi i prezentuar në Pikturë vjen në formë kalimi që ndryshon kahje, duke lënë pas shenja të ndryshimit, dhe duke kërkuar forma dhe hapësira të një interpretimi apo performance të re pikturale.
Krijimi që shohim në punën e saj, karakterizohet gjithashtu në konceptin e historisë së artit dhe në evolucionin e saj, veqanërisht atë të Pikturës të shekullit XIX, sepse ky shekull karakterizohet me ndryshimet më të mëdha artistike, duke filluar me zbulimin e fotografisë së parë – bardh/zi. Prandaj, këto ndryshime i shohim në punën e krijuar pikturale të Tanushës.

Corator : Tom Viaene

Info shtesë:
Ekspozita do të jetë e hapur deri më 27 nëntor 2014.

Faqja 1 prej 812345...E fundit »