Category Archives: Njoftime

“Art as a response to wartime sexual violence” by Alketa Xhafa Mripa

“Art as a response to wartime sexual violence” by Alketa Xhafa Mripa

English version below 

Të martën, më 14 Nëntor, VLERA Organizata e studenteve shqipëtar në Belgjikë, pati nderin të mirëpres artisten dhe aktivisten e njohur shqipëtare, Alketa Xhafa Mripa në konferencën e titulluar: “Art as a response to wartime sexual violence”. Ajo, nëpërmjet artit përçoi mbështetjen drejtë të gjithë të mbijetuarave të dhunës seksuale në konflikte të armatosura. Qëllimi i saj, bashkuar në një të vetëm më tonin, ishte të zgjojmë ndërgjegjen e shoqërisë e të shpërndajmë kështu mes të dhunuarve, të gjithë ne, secili nga ne, mbështetje.
Kjo konferencë, përveç se ishte një mundësi shumë e mirë për tu vën në dijeni rreth kësaj tematike madhore, ofroi edhe momente emocionuese për shkak të ndjeshmërisë të cilën mbart.

Falenderojmë edhe njëherë artisten Xhafa Mripa, e cila pranoi ftesën tonë duke u bashkuar kështu në një nismë të përbashkët, me një prezantim brilant të punimit të saj artistik “Mendoj për ty” përpara një publiku të gjerë në Universite Libre de Bruxelles (ULB).  Gjithashtu, falenderojmë Grr-rape project si dhe të gjithë studentet vullnetarë që ndihmuan në realizimin perfekt si te instalimit artistik, po ashtu edhe të konferences.

Të fundit por jo nga rëndësia, falenderojmë të gjithë pjesëmarrësit për interesin e për praninë e tyre të paçmueshme për ne.
Ne, VLERA Organizata e studentëve shqipëtar në Belgjikë, shpresojmë që kjo temë sensitive e një rëndësie ndërkombëtare, të vazhdojë të trajtohet me seriozitetin dhe përkushtimin që meriton dhe të mos mbytet nga heshtja.
Bashkangjitur gjeni foto nga eventi dhe link-et e disa publikimeve nga gazeta të ndryshme rreth kësaj konference.  KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO 
– http://www.koha.net/kulture/57419/mendoj-per-ty-nga-prishtina-ne-bruksel-therret-kunder-dhunes-seksuale/
– http://www.kultplus.com/arti-pamor/alketa-xhafa-ne-bruksel-te-shpalose-rrefimin-per-femijerine-e-saj-nen-regjimin-serb/

Duke shpresuar në pjesëmarrjen tuaj edhe në eventet e ardhshme të organizatës tonë, ju urojmë nje fundjavë të mbarë.

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë
www.vlera.be

***
On Tuesday, November 14th, VLERA Organisation of Albanian students in Belgium had the honour of welcoming the well-known Albanian artist and activist, Alketa Xhafa Mripa, at a conference entitled “Art as a Response to Wartime Sexual Violence”. Through her artwork, she gave a wholehearted support to all survivors of sexual violence in armed conflicts. Its purpose, united in one single tone, was to awaken the conscience of society so that each and every one of us can support those who were abused during war. This conference, besides being a great opportunity to let you know about this major thematic, offered emotional moments because of the sensitivity it carries.

Once again, we would like to thank Alketa Xhafa Mripa for accepting our invitation to be part of this joint initiative by giving a brilliant presentation of her artwork “Thinking of you” to a large audience at the Université Libre de Bruxelles (ULB). We would also like to thank Grr-rape Project for giving us the opportunity to be part of this wonderful initiative and all the volunteers who helped us perfecting the installation of the artwork on the campus and the conference itself.
Last but not least, we thank all the participants for their interest and their valuable presence.

We, VLERA Organisation of Albanian students in Belgium, hope that this sensitive subject of international importance will continue to be treated with the seriousness and the dedication that it deserves and will emerge from silence.
Below are some pictures of the event and links to publications from various journals on this conference. KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO 
– http://www.koha.net/kulture/57419/mendoj-per-ty-nga-prishtina-ne-bruksel-therret-kunder-dhunes-seksuale/
– http://www.kultplus.com/arti-pamor/alketa-xhafa-ne-bruksel-te-shpalose-rrefimin-per-femijerine-e-saj-nen-regjimin-serb/

We look forward to your participation in the next events of our organisation and wish you a pleasant weekend.

VLERA,
Organisation of Albanian students in Belgium
www.vlera.be

TAKIM DHE EKSKURSION NË GENT

Të shtundën në datë 4 nëntor kishim kënaqësinë që të gjithë së bashku të vizitojmë qytetin e Gentit, ku atje u mirëpritem nga Arbëresha Parashmuti- Koordinatore e VLERES në Gent dhe rrethine dhe nga disa studentë anëtarë të Vleres në këtë qytet.
VLERA falenderon të gjithë studentët që ishin pjesë e këtij ekskursioni, i cili kishte për qëllim si njohjen e historisë së këtij qyteti, ashtu edhe njohjen më të mirë me njëri tjetrin dhe organizatën tonë studentore.
Jemi të gëzuar që shohim një numër të madh studentësh të motivuar dhe të angazhuar, dhe shpresojmë në angazhimin tuaj të vazhdueshëm.
Falenderojmë gjithashtu Restorantin ‘Otium‘, për mikëpritjen dhe ofertën e volitshme që na ofroi, restaurant ky me pronar shqipëtar.
Shpresojmë që do shihemi së shpejti në organizimet e rradhës, bashkë me ju dhe studentë të tjerë.
KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO
 Ju urojmë një javë të mbarë
VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

Takim me studentët shqiptar në Namur

Me rastin e takimit tonë të parë me studentët e Namur dhe rrethinave,të organizuar nga koordinatorja jonë e re atje – Teuta Ibrahimi, kemi kënaqësin të ndajmë me ju disa momente që kaluam së bashku. http://www.vlera.be/galeria/foto/vlera/Takim-me-studentët-shqiptar-në-Namur

Me këtë rast i falenderojmë të gjithë ata studentë që patën mundësinë të jenë prezent në këtë takim informues mbi organizatën tonë, për punën e deri tanishme si dhe planet e organizatës për të ardhmen. Gjithashtu ju falenderojmë shumë për komentet dhe idetë tuaja për aktivitete të rradhës.

Me shpresën që do shihemi së shpejti përsëri në Namur bashkë me ju dhe student tjerë.

Ekipi I VLERA ju uron një fundjavë të mbarë.

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

Konferencë “ART AS A RESPONSE TO WARTIME SEXUAL VIOLENCE” by ALKETA XHAFA MRIPA


Të nderuar student/e,

Me iniciativën e Grr-Rape Project, java e 13 nëntorit do t’i kushtohet luftës kundër përdhunimit, në kampuset e ULB-se dhe VUB-se. Me këtë rast disa aktivitete do të mbahen rreth kësaj problematike. Ju inkurajojmë fuqimisht të konsultoni faqen facebook të eventit për më shumë informacion mbi organizimin e kësaj jave (https://www.facebook.com/events/284097288749672/  dhe https://www.facebook.com/events/123607631611159/).

Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë VLERA do të mbështesë Grr-Rape Project në këtë luftë kundër përdhunimit.

Kemi kënaqësinë të ju ftojmë të merrni pjesë në konferencën që do të mbahët nga artistija dhe aktivistja, Alketa Xhafa Mripa.

Përdhunimi i përdorur si armë është një fenomen i pëhapur dhe i kualifikuar si krim lufte sipas ligjit ndërkombëtar. Po ashtu stigmatizimi social dhe kulturore i tij është aq shkatërrues, sa që duhet të flasim për këtë për të ndihmuar viktimat dhe për të rrëzuar tabutë rreth këtij krimit. Në këtë kontekst, Alketa Xhafa Mripa do të flasë për realizimin artistik e saj të famshëm “Mendoj për ty” të instaluar në Stadiumin e Prishtinës për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës.

Shpresojmë të ju shohim në numër për këtë konferencë të  jashtëzakonshme !
Si çdo herë, mos hezitoni të na kontaktoni për çdo pyetje në Facebook ose në adresën tonë elektronike info@vlera.be.

Ju urojmë gjithë të mirat,

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë

*English*

This conference will take place within the framework of the week “A WEEK TO FIGHT RAPE” (https://www.facebook.com/events/123607631611159/), organised at the ULB and VUB from 13th to 16th of November 2017 at the initiative of the Grr-Rape Project with the support of the albanian student organisation VLERA.
Rape used as a weapon of war is a phenomenon that is widespread and classified as a war crime under international law.
Its social stigma makes it all the more destructive. It is in this context that we will have the honour of welcoming Alketa Xhafa Mrapa who will speak on this subject.

VLERA
Albanian Student Organisation

Drink në këtë fillim viti akademik

Të dashur studentë,

Faleminderit të gjithë të pranishmëve që erdhën në këtë drink dhe ku kaluam momente te bukura se bashku !

Ju urojmë suksese dhe mbarësi në studime dhe shpresojmë t’ju shohim në numër në eventet e ardhshme të organizatës.

Më poshtë do të gjeni fotot e mbrëmjes ! KLIKO KETU PER ME SHUME FOTO

VLERA
Organizata e studentëve shqiptarë në Belgjikë
www.vlera.be
_______

A great thanks to the presents in the drink!
We wish you good luck in your studies! We hope to see you more often in the future!

Below you will find pictures of the evening!

See you soon,

VLERA
Albanian student organization
www.vlera.be

Faqja 4 prej 18« E para...23456...10...E fundit »